Предприемачът

Георги Милов, снимка: Елена Дикова

Име

Георги Милов, 28 годишен, роден в гр. София

Професия

собственик на магазин за кафе машини

Квартал

Районът на Петте кьошета

Моята София

Баба ми и дядо ми са ми разказвали, че са се разхождали по Царя и са го наричали "по движението". Баба ми е разказвала, че веднъж са се разхождали с една нейна приятелка и две момчета ги водят да ги черпят на езерото "Ариана", тогава пак е имало там ресторант, след което двете се хващат отиват до тоалетната и повече не се връщат. После две седмици не излизат навън, за да не ги срещнат отново тези момчета.


Моят квартал

Моят квартал е между ул. Патриарх Евтимий, бул. Скобелев и бул. Витоша, въпреки че за известно време сме живели и в кв. Дружба 4. Когато бях ученик в първи клас в кв. Дружба отидохме с мои приятели да се пързаляме на едни изкопи, на още непостроените блокове. Там си беше джунгла. Другото, което правихме е, че ловяхме гущери и си ги носехме вкъщи, да си ги отглеждаме.

Моят род и семейство

Прадядо ми е бил гвардеец на царя и се премества със семейството си да живее в София от с. Равнище, близо до гр. Правец. Това е било между Първата и Втората световна война. Идват и купуват апартамента тук на Петте кьошета, като тук не е имало нищо, имало е казарми и пазар. Баща ми е техник, майка ми е касиер счетоводител, а аз се занимавам със собствен бизнес, за който ми помогна баща ми.

Моята история

Едно от местата, с които свързвам София, е сладкарница "Мимоза" на Петте кьошета. Тя съществува сигурно отпреди аз да се родя. Лека-полека се събира и сега е съвсем тясна, на мястото на старата сладкарница сега има три магазина, но в малката сладкарница и до днес работят същите жени. Много обичах боза, а според майка ми редовен номер е било да изяждам стъклените чаши. Отхапвах чашата, изплезвам си езика и тя ми събира стъкълцата.

Аз съм софиянец, защото...

Софиянец съм, защото живея тук.

Мразя София, защото...

Синята зона, която не е измислена докрай. Не съм съгласен, че след въвеждането й София е по-чиста или че има по-малко задръстване.

Обичам София, защото...

Кестените, винаги имам по някой през есента в джоба.