Съвременният град

Софийските графити

Лятото на 2011 г. е горещо за графити културата в София, боядисването на скулпторите на Паметника на Съветската армия като комиксови герои влезе в световните новинарски агенции, а млади архитекти превърнаха електрическите табла и кутии по ул. „Шишман“ в забавни картини и образи.

  Клубен живот

  София се гордее с многобройните си заведения и клубове, в които всеки може да намери по нещо за себе си всеки ден от седмицата, дали това са рокаджийските клубове и пиано баровете или много популярните барове със специфична за Балканите етно музика. Тук могат да се опитат ястия както от европейската и азиатска кухня, така и домашно сготвени. Отзивчивостта и топлината на софийската публика провокира значими музиканти и артисти  да направят София спирка в турнетата си.

    

   Безплатни  Wi-fi зони

   Едно от достойнствата на града, което се дължи на бурното технологично развитие в последните години, е бързата и качествена интернет връзка, а също и безплатните Wi-fi зони в много заведения и обществени пространства – паркове, градинки, метро.

     

    Съвременна архитектура

    Строителният бум в София през последните години прекрои доста пространства в градската среда, като въпреки противоречивите оценки за архитектурните достойнства на някои от тях, могат да се видят провокативни сгради, от жилищни кооперации и екологични къщи до енергоспестяващи офис сгради.